Főoldal / Levesek / Fahéjas almakrémleves

Fahéjas almakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas almakrémleves

Fahéjas almakrémleves

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 1/2 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt fahéj
  • csipet őrölt gyömbér
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 1 liter víz
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat eltávolítva vágjuk fel kisebb darabokra.
Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a citromhéját, majd ízlés szerint ízesítsük a cukorral, és a fűszerekkel.
Ezután főzzük addig még az alma megpuhul, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítsük.

A vaníliás pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk ki, és főzzük még 1-2 percig.

Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd merjük poharakba. A tetejét szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal. Ízlés szerint tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.

Tipp / megjegyzés:
Én leveles tésztából kis fenyőfákat szúrtam ki, majd lekentem tojással és megszórtam mákkal, és mandulaforgáccsal. Ezután pár perc alatt szép pirosra sütöttem.
A krémes-fűszeres levest poharakba merve, a ropogós leves tésztával tálaltam.

Fahéjas almakrémleves 5.00/5 (2 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére