Fahéjas almakrémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat eltávolítva vágjuk fel kisebb darabokra.
Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a citromhéját, majd ízlés szerint ízesítsük a cukorral, és a fűszerekkel.
Ezután főzzük addig még az alma megpuhul, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítsük.
A vaníliás pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk ki, és főzzük még 1-2 percig.
Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd merjük poharakba. A tetejét szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal. Ízlés szerint tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.
Tipp / megjegyzés:
Én leveles tésztából kis fenyőfákat szúrtam ki, majd lekentem tojással és megszórtam mákkal, és mandulaforgáccsal. Ezután pár perc alatt szép pirosra sütöttem.
A krémes-fűszeres levest poharakba merve, a ropogós leves tésztával tálaltam.