Elmentem!Fahéjas cseresznye lekvár
Hozzávalók:
- 3 kg kimagozott cseresznye
- 2 cs. befőzési cukor
- 2 cs. dzsemfix
- fahéj ízlés szerint
- üveg, celofán, gumi, címke, zsineg
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
több mint 12 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A kimagozott cseresznyét húsdarálón ledarálom. Egy lábosban vagy fazékban felteszem lassú tűzre.
Mikor pufog a lekvár beleteszem a fahéjat, beleöntöm a cukrokat, és a dzsemfixeket is. Megint felforralom, majd lezárom a lángot és üvegekbe merem.
A tetejére celofánt teszek majd a zárókupakját. A jól lezárt üvegeket fejre állítom 15 percre.
Ha kihűlt mehet a helyére a kamrába.
Tipp / megjegyzés:
Én évek óta így főzöm be a lekvárjaimat, hogy ledarálom, sokkal finomabb marad az íze. A befőzési cukorral meg gyors én már inkább a diabetikus változatot használom, mert abban is lehet kapni, és ugyan így kell használni.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!