Fahéjas csiga
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
|
|
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A margarint felolvasztjuk.
Egy nagy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a pici sót, majd a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a langyosra hűtött margarint és a langyos tejjel alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 1cm vastagra kinyújtjuk.
A fahéjat a cukorral összekeverjük, és a kinyújtott tésztára szórjuk. Feltekerjük, mint a bejglit. A tekercset, 1 cm széles szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A fahéjas csigák tetejét kevés olajjal lekenjük. 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
Tálalhatjuk porcukorral meghintve, de akár cukormázzal díszítve is.