Főoldal / Befőzés / Fahéjas rumos szilvalekvár

Fahéjas rumos szilvalekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas rumos szilvalekvár

Fahéjas rumos szilvalekvár

Hozzávalók:

  • 3 kg magozott szilva
  • 1 kg Dr Oetker Diabetikus befőző cukor
  • 2 cs. Dr Oetker Dzsemfix
  • fél cs. fahéj
  • 1 dl rum
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A magozott szilvát húsdarálón ledarálom.

A ledarált szilvát, egy nagy lábosba öntöm, hozzá keverem a fahéjat, és felforralom. Mikor forr/puffog bele öntöm a cukrot, és a dzsemfixet.Folytonos keverés mellett megint felforralom,ha puffog elzárom a lángot, és beleöntöm a rumot.

Üvegekbe merem , majd lezárom.15 percre fejre állítom az üvegeket. Ha kihűlt mehet a helyére.

Tipp / megjegyzés:
Aki nem akar rumot beletenni, tehet bele rumaromát is. Azzal is finom.
Dzsemfix  használatakor a lekvárokat nem kell dunsztba tenni, elég pár percre fejre állítani.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére