Elmentem!Fahéjas rumos szilvalekvár
Hozzávalók:
- 3 kg magozott szilva
- 1 kg Dr Oetker Diabetikus befőző cukor
- 2 cs. Dr Oetker Dzsemfix
- fél cs. fahéj
- 1 dl rum
|
Elkészítési idő: |
1óra 30 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
több mint 12 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A magozott szilvát húsdarálón ledarálom.
A ledarált szilvát, egy nagy lábosba öntöm, hozzá keverem a fahéjat, és felforralom. Mikor forr/puffog bele öntöm a cukrot, és a dzsemfixet.Folytonos keverés mellett megint felforralom,ha puffog elzárom a lángot, és beleöntöm a rumot.
Üvegekbe merem , majd lezárom.15 percre fejre állítom az üvegeket. Ha kihűlt mehet a helyére.
Tipp / megjegyzés:
Aki nem akar rumot beletenni, tehet bele rumaromát is. Azzal is finom.
Dzsemfix használatakor a lekvárokat nem kell dunsztba tenni, elég pár percre fejre állítani.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!