Főoldal / Desszertek / Fahéjas szilvás lepény

Fahéjas szilvás lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas szilvás lepény

Fahéjas szilvás lepény

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg puha vaj vagy margarin
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • csipet só

A tetejére:

  • 50 dkg szilva
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szilvát kimagozzuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A cukrot és a vajat habosra kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

A lisztet a sütőporral és a sóval átszitáljuk, majd apránként a vajas masszához keverjük. Simára kidolgozzuk.

A tésztát egy kb. 26 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk.
A tészta tetejét befedjük a szilvával, úgy, hogy a vágott oldaluk legyen felfelé. A tetejét megszórjuk a 2evőkanál cukor és a fahéj keverékével.

Előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Fahéjas szilvás lepény 3.74/5 (140 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére