Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Fahéjas-túrós csiga

Fahéjas-túrós csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas-túrós csiga

Fahéjas-túrós csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 1 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 ek. olaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 2 ek. olvasztott vaj (vagy margarin)
  • 8 ek. porcukor
  • 2-3 ek. őrölt fahéj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán 5mm vastagra kinyújtjuk.

A tetejét lekenjük a felolvasztott de már nem forró vajjal. (így a porcukor és a fahéj majd szépen rá tud tapadni)

Egy szita segítségével megszórjuk a porcukorral és a fahéjjal. (ne sajnáljuk belőle)

Óvatosan az egyik végétől fogva feltekerjük, majd 2cm-es csigákat vágunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Melegen a legfinomabb.

Fahéjas-túrós csiga 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére