Fánk Györgyitől
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
1 dl liter tejben elkeverünk 1 kis kanál cukrot, élesztőt, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A lisztbe elkeverjük a maradék cukrot, beletesszük a tojássárgáját, rumot, olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt.
A maradék langyos tejjel jól összedolgozzuk, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Egy lisztezett deszkára borítjuk a tésztát,1 cm vastagságúra nyújtjuk, nagy szagattóval fánkokat szaggatunk belőle.
Az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a fánkokat, fedő alatt sütjük, megforgatjuk, a másik oldalát már nem kell lefedni.
Melegen belemártjuk a nutellába és a tortadarába.
Tipp / megjegyzés:
Ízesíthetjük bármi féle lekvárral is.