Fantázia szelet Edit konyhájából
Hozzávalók:(20×30 cm tepsihez) A barna laphoz:
A fehér tésztához:
A lapok kenéséhez:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
A kakaós tészta készítés:
A tojásokat a cukorral 5-6 perc alatt habosra keverjük. Apránként hozzá keverjük a vizet és az olajat.
A lisztet, a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, majd a tojásos masszához adagoljuk egy fakanál segítségével.
Tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A világos tészta készítés:
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajat,és a vizet.
Végül az aprítógépben felaprított diót és a levétől lecsepegtetett meggyet is a tésztába forgatjuk.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet:
A tojás sárgákat a cukorral, a tejjel és a pudingporral simára keverjük, majd alacsony lángon folyamatosan kevergetve felfőzzük.
Amikor teljesen kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
A sütemény összeállítása:
A barna piskótát tálcára tesszük. A rumos tej felével egy ecset segítségével lekenjük. Rásimítjuk a vaníliás krémet. Befedjük a meggyes-diós lappal amit szintén lekenünk a rumos tejjel.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejére simítjuk.
Jól behűtjük 3-4 órára legalább. Forróvízbe mártott késsel 2×6,5 cm –es hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!