Fasírozott főtt burgonyával diétásan
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zsemléket vízbe beáztatom. A húst egy tálba teszem, majd hozzáadom a kinyomkodott zsemléket, a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és a fűszereket. Jól összedolgozom. Nedves kézzel, pogácsákat formálok a masszából, majd morzsába forgatom. Forró olajban lassú tűznél készre sütöm.
A burgonyát meghámozom, és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, összetöröm, pici gyömbérrel ha szükséges sóval ízesítem.
A megtisztított répát, káposztákat nagy lyukú reszelőn lereszelem, a salátákat csak tépdesem, bele teszem a kukoricát.
A fasírtot a salátával, és burgonyával tálalom.
Tipp / megjegyzés:
A zöldségekre csak fogyasztásnál teszek egy kis sót, mert különbem bevizesedik. Így a burgonyából csak egy ek. teszek, A többség a zöldség, ami nem csak finom, de vitamin is, sajnos a férjem csak így eszi meg ha van egy kis köret a hús mellé, örülök hogy a zöldséget így megeszi.