Fasírt muffin krumplipürével
Hozzávalók:
Máz hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
Először a zsemléket langyos vízbe beáztatjuk, majd ha már teljesen megszívták magukat, jól kinyomjuk és félretesszük.
Egy tálba beletesszük a darált húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a vöröshagymát, a jól kinyomott zsemlét, az ízlés szerinti fűszereket, a worchester szószt, az egész tojásokat és belenyomjuk a fokhagymát. Végül jó laposan összegyúrjuk.
A muffin formát kikenjük vajjal, majd megtöltjük a darált húsos masszával.(én szilikonos formába sütöttem, de azt is kikentem vajjal)
A mázhoz az ízlés szerinti mennyiségű hozzávalókat jól ki kell keverni, majd bekenni vele a fasírtok tetejét.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
A pirosra sült fasírt tetejére nyomjuk az előzőleg elkészített krumplipürét, majd a sütőbe visszahelyezzük és pár perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor kínálhatunk hozzá csemegeuborkát, vagy salátát.