Fehér csokoládés epres marquise
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy szögletes formát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy a széleinél bővel túllógjon. ( mert a túllógó részekkel be kell majd fednünk a kész süteményt)Ezután keresztben helyezzük bele a babapiskótákat. (a piskóták tetejét meglehet locsolni egy pici narancslével, de én ezt most kifelejtettem)
A csokoládét és a vajat tegyük egy fémtálba, majd gőz fölött olvasszuk fel, és keverjük krémesre. (figyeljünk rá, hogy a vízgőz felett álló tál alja ne érjen bele a forróvízbe)
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként keverjük a csokoládés-vajas masszához, hogy egyenletes krémet kapjunk.
A formába lévő babapiskóta tetejére kanalazzuk rá a csokoládés krém felét, majd egy sorba nyomkodjuk bele az eperszemeket úgy, hogy teljesen lemenjenek a piskótára.
Ezután kanalazzuk rá a megmaradt csokoládés krémet, és a tetejét simítsuk el, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát.
Tegyük a megtöltött formát legalább 24 órára a mélyhűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
A maradék epret a porcukorral együtt pépesítsük, majd passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel a marquies-t, majd kanalazzuk rá az eperöntetet.