Főoldal / Desszertek / Fehér csokoládés epres marquise

Fehér csokoládés epres marquise

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehér csokoládés epres marquise

Fehér csokoládés epres marquise

Hozzávalók:

  • 6-8 db babapiskóta
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2,5 dkg vaj
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 50 dkg eper
  • 2-3 tk porcukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy szögletes formát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy a széleinél bővel túllógjon. ( mert a túllógó részekkel be kell majd fednünk a kész süteményt)Ezután keresztben helyezzük bele a babapiskótákat. (a piskóták tetejét meglehet locsolni egy pici narancslével, de én ezt most kifelejtettem)

A csokoládét és a vajat tegyük egy fémtálba, majd gőz fölött olvasszuk fel, és keverjük krémesre. (figyeljünk rá, hogy a vízgőz felett álló tál alja ne érjen bele a forróvízbe)

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként keverjük a csokoládés-vajas masszához, hogy egyenletes krémet kapjunk.

A formába lévő babapiskóta tetejére kanalazzuk rá a csokoládés krém felét, majd egy sorba nyomkodjuk bele az eperszemeket úgy, hogy teljesen lemenjenek a piskótára.
Ezután kanalazzuk rá a megmaradt csokoládés krémet, és a tetejét simítsuk el, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát.

Tegyük a megtöltött formát legalább 24 órára a mélyhűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

A maradék epret a porcukorral együtt pépesítsük, majd passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel a marquies-t, majd kanalazzuk rá az eperöntetet.

Fehér csokoládés epres marquise 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére