Fehér csokoládés kókusz kocka
Hozzávalók:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A cukrot, a margarint, a tojást és a mézet habosra keverjük.
A sütőport a liszttel elegyítjük, és a kikavart masszához adjuk, 2 dl tejjel hígítjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát.
Lassú tűznél sütőben megsütjük.
A mázhoz a margarint felolvasztjuk, és az apróra tördelt csokoládét hozzáadjuk, teljesen felolvasztjuk.
Amikor levettük a gázról, hozzáadjuk a rumot.
A süteményt kockára vágjuk, beleforgatjuk a csokimázba, majd a kókuszreszelékbe.
Ízlés szerint díszíthetjük.
Lehet félbevágott eperrel, amit előzőleg félig csokimázba dugtunk, tejszínhabbal és ostyavirágokkal.
Tipp / megjegyzés:
A kókuszkocka süteményen akartam egy kicsit változtatni. Így döntöttem a fehér csokoládé mellett. De ez eléggé rádermed, így ajánlatos evés előtt a mikróban megmelegíteni. De finom süti.