Főoldal / Desszertek / Fehér csokoládés kókusz kocka

Fehér csokoládés kókusz kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehér csokoládés kókusz kocka

Fehér csokoládés kókuszkocka

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg Rama
  • 1 egész tojás
  • 2 ek folyékony méz
  • 1 cs  sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tej

A mázhoz:

  • 2 tábla fehér csokoládé  (tortabevonó)
  • 1 kocka margarin
  • pici tej
  • 2 cs  kókuszreszelék
  • 1 kk rumaroma
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A cukrot, a margarint, a tojást és a mézet habosra keverjük.
A sütőport a liszttel elegyítjük, és a kikavart masszához adjuk, 2 dl tejjel hígítjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát.
Lassú tűznél sütőben megsütjük.

A mázhoz a margarint felolvasztjuk, és az apróra tördelt csokoládét hozzáadjuk, teljesen felolvasztjuk.
Amikor levettük a gázról, hozzáadjuk a rumot.
A süteményt kockára vágjuk, beleforgatjuk a csokimázba, majd a kókuszreszelékbe.
Ízlés szerint díszíthetjük.

Lehet félbevágott eperrel, amit előzőleg félig csokimázba dugtunk, tejszínhabbal és ostyavirágokkal.

Tipp / megjegyzés:
A kókuszkocka süteményen akartam egy kicsit változtatni. Így döntöttem a fehér csokoládé mellett. De ez eléggé rádermed, így ajánlatos evés előtt a mikróban megmelegíteni. De finom süti.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére