Fehér csokoládés paplan szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A fehércsokoládés-túrós krémhez:
|
|
Elkészítés:
A fehér csokoládés pudingot összekeverjük a fele mennyiségű (3 evőkanál) cukorral. Hozzáadjuk a tejet, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Kihűtjük, és néha keverünk rajta, hogy ne bőrösödjön be.
A túrót jól összetörjük egy villával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a maradék cukrot, majd jól összekeverjük, végül hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a vízgőz fölött felolvasztott fehér csokoládét is. Egy habverővel alaposan összekeverjük.
A tésztához tojásokat a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és a vizet, ezzel is összekeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet, és teljesen simára keverjük.
A kakaós tésztamasszát egy Kb. 36×25 cm-es, vajazott, liszttel szórt tepsibe öntjük.
Egy habzsákba (vagy zacskóba) töltjük a fehér csokoládés krémet, és a kakaós tésztát becsíkozzuk vele.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig (tűpróbáig) sütjük.
Ha kihűlt, felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!