Főoldal / Desszertek / Fehér csokoládés paplan szelet

Fehér csokoládés paplan szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Fehér csokoládés paplan szelet

Fehércsokoládés paplan szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 120 ml víz
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor

A fehércsokoládés-túrós krémhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 db tojássárgája
  • 6 ek. cukor
  • 1cs. fehér csokoládés pudingpor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg fehér csokoládé (olvasztva)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

 

A fehér csokoládés pudingot összekeverjük a fele mennyiségű (3 evőkanál) cukorral. Hozzáadjuk a tejet, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Kihűtjük, és néha keverünk rajta, hogy ne bőrösödjön be.
A túrót jól összetörjük egy villával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a maradék cukrot, majd jól összekeverjük, végül hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a vízgőz fölött felolvasztott fehér csokoládét is. Egy habverővel alaposan összekeverjük.

A tésztához tojásokat a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat, és a vizet, ezzel is összekeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet, és teljesen simára keverjük.

A kakaós tésztamasszát egy Kb. 36×25 cm-es, vajazott, liszttel szórt tepsibe öntjük.
Egy habzsákba (vagy zacskóba) töltjük a fehér csokoládés krémet, és a kakaós tésztát becsíkozzuk vele.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig (tűpróbáig) sütjük.

Ha kihűlt, felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Fehér csokoládés paplan szelet 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére