Fehérboros brokkoli krémleves sült baconnel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, kockára vágom. A hagymákat megpucolom, egyiket darabolom, a másikat karikára vágom. Egy fokhagymát félreteszek. A brokkolit rózsáira szedem, a vastag szárát darabolom. A petrezselymet összevágom.
Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymát, a karikára vágottat félreteszem. A serpenyőben maradthoz hozzáadom a fokhagymát, a krumplit, és a brokkoli szárát, felöntöm bő fél liter vízzel, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a brokkoli rózsákat is, és beleszórom a petrezselymet..
Amikor kész, félreteszek néhány brokkoli rózsát, a többit botmixerrel összekeverem. Öntök bele bort, tejszínt, és szórok bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverem, majd átforralom.
Elkészítem a bruschettát, bedörzsölöm fokhagymával, olajjal bőven meglocsolom. Tálaláskor a levesbe teszem a félretett brokkoli rózsákat. Rárakom a sült hagymakarikákat, locsolok rá olívaolajat, melléteszem a pirítóst.