Fehérboros fácánleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A konyhakész fácánt vízbe áztatom,megmosom, majd a még meglévő toll tövektől megtisztítom. Kettévágom, és ismét alaposan megmosom a csonttal együtt.
Egy nagyobb lábasban elhelyezem a csontokat és a fácánt, feleresztem vízzel, hogy bőven ellepje, és elkezdem főzni. (lassú tűzön főzöm)
Amíg a leves fő, megpucolom és felvágom a zöldségeket tetszés szerint, a chiliket egészben hagyom.
Két óra elteltével leszedem a leves habját, és beleteszem a zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezem, és tovább főzöm míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
Közben sós vízben kifőzöm a tésztát.
Amikor a leves elkészült beleöntöm a fehérbort, elzárom a tűzhelyet, de a lábost a meleg lapon hagyom.
Tálaláskor szedek le a csontokról húst, a tányérba rakom, szedek rá levest, teszek bele tésztát, díszítem egy chilivel.
Tipp / megjegyzés:
Ez a leves isteni, annak ellenére, hogy viszonylag kevés zöldséggel készült.