Elmentem!Fehérboros fácánleves gazdagon
Hozzávalók:
- 1 db kicsi konyhakész fácán
- 4 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem-
- gyökér
- 1 db zellergumó zöldjével
- 1 db karalábé
- 4 fej gomba
- 2 db burgonya1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál kakukkfű
- 1 szelet gyömbér
- 1 db szárnyas húsleveskocka
- só
- 10 szem egész bors
- 1 szem szegfűszeg
- 5 szem borókabogyó
- 1 késhegynyi sáfrány
- majoranna
|
Elkészítési idő: |
több mint 2 és fél óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A fácánt feldaraboljuk, majd fazékba tesszük, felöntjük vízzel, elkezdjük főzni. Mikor felforrt, lehabozzuk, és lassú gyöngyöző főzéssel tovább főzzük. A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Fél óra elteltével a leveshez adjuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
Mérsékelt tűzön legalább 2 órán keresztül gyöngyözve főzzük. Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a bort, és felforraljuk. Tálalhatjuk hússal, vagy anélkül. Tehetünk bele levestésztát is.
Én chilivel díszítettem.
Tipp / megjegyzés:
A fácán fejedelmi étel. Ezúttal leves lett belőle.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.