Fehérboros francia hagymaleves sajtos croissanttal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágom.
A serpenyőbe öntök néhány csepp olajat, majd ráteszem a vajat, és megdinsztelem benne a hagymát. Sózom, szórok rá cukrot, időnként megkeverem, hogy ne égjen oda.
Amikor a hagyma már kellőképp karamellizálódott (kb. 20 perc), fűszerezem, és megszórom liszttel. Majd belemorzsolom a leveskockát, feleresztem vízzel, és lassú tűzön puhára főzöm (30 perc). Beleöntöm a fehérbort és a brandyt.
Közben croissant szeleteket beteszem egy serpenyőbe, mindkét oldalukat bekenem olívaolajjal, megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, bőségesen megszórom reszelt sajttal, és addig sütöm, amíg a sajt megolvad, és szép aranybarna lesz.
Tálaláskor merek a levesből, vágok rá snidlinget, és teszek rá két croissantot.
A sajtos kenyeret a levessel együtt is süthetjük. Ez esetben kb. 20 percre tegyük be a sütőbe.
Tipp / megjegyzés:
A hagyma leves ( Soupe a L’Oignon) a franciák nagy kedvence, világszerte híressé vált..Elkészítése egyszerű, olcsó, mégis fenséges. A hagyma édeskés ízét kiválóan ellensúlyozza a bor savassága. Én azon a véleményen vagyok, hogy kár a leves karakteres ízét tejszínnel elrontani.