Fehérboros hurka és kolbász káposztaágyon
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A krumplikat előfőzöm. Közben egy kizsírozott serpenyőbe elterítem a káposztát, megszórom bőségesen borssal és köménnyel. Ráhelyezem a hurkákat és a kolbászt, mindkét oldalán villával megszurkálva. Melléhelyezem a megpucolt és cikkekre vágott céklákat. Vágok 3 szelet szalonnát, bevagdosom, kettőt ráteszek a hurkákra.
Megpucolom a krumplit, felvágom, és a serpenyőbe rakom. Sózom, borsozom a céklákat és a krumplikat, a céklára köményt is szórok. A krumplikra teszem a harmadik szelet szalonnát, letakarom egy alufóliával, s berakom a 180 C fokra melegített sütőbe, és légkeverésen 30 percig sütöm.
Leveszem a fóliát, a szafttal meglocsolok mindent, további 30 percig sütöm. Időnként meglocsolom.
Grill fokozaton 200 C fokon tovább sütöm 20 percig, félidőben újra meglocsolom, és öntök rá fehérbort.
Tálalok. A tányérra helyezem a hurkák, a kolbász és a körítés felét. Locsolok rá egy kevés szaftot.
Fehérborral fogyasztom.