Főoldal / Egytálételek / Fehérboros káposzta húsos gombóccal

Fehérboros káposzta húsos gombóccal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros káposzta húsos gombóccal

Fehérboros káposzta húsos gombóccal 2

Hozzávalók:

  • 30 dkg savanyított káposzta
  • 30 dkg darált vegyes hús (marha és disznó)
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • petrezselyem
  • 2 db chili
  • 2 db babérlevél
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • morzsolt majoránna
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • liszt
  • olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A káposztát kinyomkodom. A szalonnát kockára vágom.A hagymákat, petrezselymet aprítom, egy keverőtálban összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem., vizes kézzel gombócokat formázok.

Egy lábasban kevés olajon a szalonnát megsütöm, ráteszem a káposztát, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, a húsgombócokat ráhelyezem. Öntök rá kevés vizet, és elkezdem főzni.

Amikor már majdnem puha, kiveszem a gombócokat, szórok rá lisztet, egy kanál tejföllel összekeverem, beleöntöm a bort, visszateszem a gombócokat, és összeforralom.

Tejföllel és chilipaprikával tálalom.

Tipp / megjegyzés:
Hogy ne mindig töltött káposzta, vagy Székely-káposzta legyen.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére