Fehérboros káposzta húsos gombóccal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A káposztát kinyomkodom. A szalonnát kockára vágom.A hagymákat, petrezselymet aprítom, egy keverőtálban összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem., vizes kézzel gombócokat formázok.
Egy lábasban kevés olajon a szalonnát megsütöm, ráteszem a káposztát, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, a húsgombócokat ráhelyezem. Öntök rá kevés vizet, és elkezdem főzni.
Amikor már majdnem puha, kiveszem a gombócokat, szórok rá lisztet, egy kanál tejföllel összekeverem, beleöntöm a bort, visszateszem a gombócokat, és összeforralom.
Tejföllel és chilipaprikával tálalom.
Tipp / megjegyzés:
Hogy ne mindig töltött káposzta, vagy Székely-káposzta legyen.