Fehérboros, káposztás, paradicsomos húsgombócok
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kiflit vízbe áztatjuk.
A sertéslapockát megmossuk és felkockázzuk. Majd darálón, ledaráljuk.(de vehetünk egyből darálthúst is) Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és a szintén apróra vágott 1/2 fej vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, csipet köménymaggal ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, a kifacsart kiflit és mindent összegyúrunk. A húsos masszából izes kézzel, kis golyókat formázunk.
A káposztát felkockázzuk. A cukrot a vöröshagymával feltesszük gyenge lángon sülni.ó. Mikor a vöröshagyma megsült, hozzáadunk egy kiskanál vajat.
Beletesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk és ismét kis lángon pirítjuk, fakanállal meg-meg kevergetve. Mikor a káposzta félig megsült, felöntjük fehérborral, először a felével, majd sütés közben a másik fele bort is hozzáöntjük.
A fehérboron sült káposzta kész. Most hozzáadjuk a paradicsomlét és felöntjük zöldséglével. Annyit öntünk hozzá, hogy a húsgombócokat majd ellepje. Ismét kicsit sózzuk, borsozzuk.
Összeforraljuk majd belerakjuk a húsgombócokat. Addig főzzük míg teljesen fel nem jönnek a mártás tetejére, ekkor kész. Hozzáadjuk a kerti majoránnát is, és már csak 10 percig forraljuk együtt a mártást a golyókkal.
Itt ott megkeverjük közben, hogy ne ragadjanak hozzá az edény aljához.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Nagyon finom.