Főoldal / Egytálételek / Fehérboros, káposztás, paradicsomos húsgombócok

Fehérboros, káposztás, paradicsomos húsgombócok

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Fehérboros, káposztás, paradicsomos húsgombócok

Fehérboros, káposztás, paradicsomos húsgombócok

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéslapocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 fej vöröshagyma
  • 1 kk. vaj
  • 100 ml fehérbor Chardonnay
  • 250 ml paradicsomlé
  • 1/2 fej friss káposzta
  • 1 ek. kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 db  kifli
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint szárított kerti majoránna
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kiflit vízbe áztatjuk.
A sertéslapockát megmossuk és felkockázzuk. Majd darálón, ledaráljuk.(de vehetünk egyből darálthúst is) Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és a szintén apróra vágott 1/2 fej vöröshagymát.  Sózzuk, borsozzuk, csipet köménymaggal ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást, a kifacsart kiflit és mindent összegyúrunk. A húsos masszából izes kézzel, kis golyókat formázunk.

A káposztát felkockázzuk. A cukrot a vöröshagymával feltesszük gyenge lángon sülni.ó. Mikor a vöröshagyma megsült, hozzáadunk egy kiskanál vajat.

Beletesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk és ismét kis lángon pirítjuk, fakanállal meg-meg kevergetve. Mikor a káposzta félig megsült, felöntjük fehérborral, először a felével, majd sütés közben a másik fele bort is hozzáöntjük.
A fehérboron sült káposzta kész. Most hozzáadjuk a paradicsomlét és felöntjük zöldséglével. Annyit öntünk hozzá, hogy a húsgombócokat majd ellepje. Ismét kicsit sózzuk, borsozzuk.

Összeforraljuk majd belerakjuk a húsgombócokat. Addig főzzük míg teljesen fel nem jönnek a mártás tetejére, ekkor kész. Hozzáadjuk a kerti majoránnát is, és már csak 10 percig forraljuk együtt a mártást a golyókkal.
Itt ott megkeverjük közben, hogy ne ragadjanak hozzá az edény aljához.
Friss kenyérrel tálaljuk.

Nagyon finom.

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére