Fehérboros retekleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát felaprítom. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágom. Az angol zellert, a petrezselymet, a zellert darabolom, a leveleket félreteszem. A paradicsomot nyolcadolom. A retek leveleket is feldarabolom.
Egy fazékban olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezem, majd felöntöm vízzel. Belerakom a kakukkfüvet, és belevágom a chilit. 35 percig főzöm. Majd hozzáadom a paradicsomot és a retek levelét, és a hagyma zöldjét.10 perc elteltével beleöntöm a bort, és rászórom a petrezselyem és zeller leveleket. Elzárom a tűzhelyet, de az edényt még rajta hagyom a meleg lapon, hogy készre főjön.
Tálaláskor merek a levesből, és teszek rá egy zellerlevelet.
Tipp / megjegyzés:
Ezúttal tényleg reteklevest főztem, ha már a múltkor mexikói zöldségleves lett belőle. A leveshez a piacon óriási retkeket vettem. Nagyok voltak, de még nem pudvásak. Tudtad, hogy a retek levele is ehető? Sokan mégis a zöldségesnél hagyják.