Főoldal / Levesek / Fehérboros tejfölös zellerleves baconnel

Fehérboros tejfölös zellerleves baconnel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tejfölös zellerleves baconnel

Fehérboros tejfölös zellerleves baconnel

Hozzávalók:

  • 1 kis gumó új zeller zöldjével
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 szelet bacon szalonna
  • őrölt fekete bors
  • vegeta
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • fehér bor
  • főző tejszín
  • tejföl
  • olíva olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágom, a zellert megpucolom, a gumóját szeletelem, majd kockára vágom, a szárát darabolom, levelét aprítom.

A krumplit meghámozom, kockára vágom, a chilit karikára vágom. A bacont darabolom.

Egy lábasban olajon megsütöm a bacont, majd kiveszem és félreteszem.

Az olajban a hagymát félig megdinsztelem, majd hozzáadom a többi zöldséget is, együtt dinsztelem, majd felöntöm 4 dl vízzel, fűszerezem.

Kb. 25 perc elteltével öntök bele főzőtejszínt és bort. Összeforralom, majd elzárom.

Tálalás: A tányérba merem a levest, teszek rá egy kanál tejfölt, egy nagy zellerlevelet, és szórok rá sült bacon szalonnát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére