Fehérboros tejfölös zellerleves baconnel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágom, a zellert megpucolom, a gumóját szeletelem, majd kockára vágom, a szárát darabolom, levelét aprítom.
A krumplit meghámozom, kockára vágom, a chilit karikára vágom. A bacont darabolom.
Egy lábasban olajon megsütöm a bacont, majd kiveszem és félreteszem.
Az olajban a hagymát félig megdinsztelem, majd hozzáadom a többi zöldséget is, együtt dinsztelem, majd felöntöm 4 dl vízzel, fűszerezem.
Kb. 25 perc elteltével öntök bele főzőtejszínt és bort. Összeforralom, majd elzárom.
Tálalás: A tányérba merem a levest, teszek rá egy kanál tejfölt, egy nagy zellerlevelet, és szórok rá sült bacon szalonnát.