Fehérboros tejszínes csirkemell
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az egész csirkemellet kettévágom, majd az egyiket lapjában kettészelem. (most csak ezt használom). Megszórom sóval, borssal, belisztezem. Félreteszem. A spárgák végeit levágom, megpucolom. A krumplikat alaposan megmosom.
Egy nagy serpenyőben olajon a csirkemellfilék mindkét oldalát 3 percig sütöm magas hőfokon, épp csak, hogy egy kérget kell, hogy kapjanak. Majd melléteszem a krumplikat és a spárgát. Fűszerezem zöld és őrölt fűszerekkel. Öntök rá 1 dl vizet. Párolom.
Közben az alaposan megmosott medvehagyma és spenót szárait levágom, a leveleket nagyobb darabokra szeletelem.
15 perc elteltével a serpenyőben lévőket megfordítom. 10 perc után hozzáadom a medvehagyma és spenót leveleket is. Fűszerezem, ráöntöm a bort. Locsolok rá tejszínt. Összeforralom, és tálalok.
Tipp / megjegyzés:
Az összetevők szerencsés találkozása, nem csak az ízek miatt, de azért is, mert nem mindig vannak egyszerre a piacon.