Elmentem!Fehérboros tejszínes karalábélevél leves parasztkolbásszal
Hozzávalók:
- 10 db karalábé levél
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 levél medvehagyma
- 1 db nagyobb krumpli
- parasztkolbász
- szalonnabőr
- petrezselyem
- főzőtejszín
- fehérbor
- só
- őrölt fekete bors
- 1 db szárnyashús-leves kocka
- olíva olaj
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
0-500 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
2 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a karalábé levelet, medvehagymát felvágom, a krumplit kockára vágom, a kolbászt karikázom.
Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymát, a karalábé szárakat és a krumplit. Fűszerezem, felengedem vízzel, belemorzsolom a húsleveskockát, beleteszem a szalonnabőrt. Főzöm.
Félidőben hozzáteszem a leveleket.
Amikor már majdnem kész, beleteszem a kolbászt, a petrezselymet, öntök hozzá bort, és keverek bele tejszínt.
Fehérboros tejszínes karalábélevél leves parasztkolbásszal 4.00/5 (1 értékelés)
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.