Fehérboros tejszínes karalábélevél leves sonkával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet aprítom, az újhagymát, póréhagyma levelet, a karalábé levél szárát nagyobb darabokra vágom, a sárgarépát hosszában ketté, majd nagyobb darabokra , a paprikát, chilit karikára, a krumplit kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy edényben kevés olajon megolvasztom a vajat, ráteszem a zöldségeket, s megdinsztelem, felöntöm vízzel. Belemorzsolom a húsleves kockákat, fűszerezem, főzöm.
Közben felszeletelem a karalábé leveleket, majd beleteszem a levesbe, összekeverem. Amikor már majdnem kész, beleteszem a kockára vágott sonkát, öntök bele tejet, tejszínt, fehérbort.
Tálaláskor merek egy mélytányérba levest, és teszek rá egy kanál tejfölt.