Főoldal / Levesek / Fehérboros tejszínes karalábélevél leves sonkával

Fehérboros tejszínes karalábélevél leves sonkával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros tejszínes karalábélevél leves sonkával

Fehérboros tejszínes karalábélevél leves sonkával 2

Hozzávalók:

  • 3 db karalábé levele
  • 2 db krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 3 db chili paprika
  • póréhagyma zöldje
  • 3 szelet szendvicssonka
  • petrezselyem
  • Vegeta
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olaj
  • vaj
  • tej
  • tejszín
  • fehérbor
  • tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet aprítom, az újhagymát, póréhagyma levelet, a karalábé levél szárát nagyobb darabokra vágom, a sárgarépát hosszában ketté, majd nagyobb darabokra , a paprikát, chilit karikára, a krumplit kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.

Egy edényben kevés olajon megolvasztom a vajat, ráteszem a zöldségeket, s megdinsztelem, felöntöm vízzel. Belemorzsolom a húsleves kockákat, fűszerezem, főzöm.

Közben felszeletelem a karalábé leveleket, majd beleteszem a levesbe, összekeverem. Amikor már majdnem kész, beleteszem a kockára vágott sonkát, öntök bele tejet, tejszínt, fehérbort.

Tálaláskor merek egy mélytányérba levest, és teszek rá egy kanál tejfölt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére