Főoldal / Egytálételek / Fehérboros, zöldséges sertésragu

Fehérboros, zöldséges sertésragu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros, zöldséges sertésragu

Fehérboros, zöldséges sertésragu

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéslapocka
  • 10 dkg zeller
  • 10 fehérrépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 szál újhagyma
  • 1 szál friss fokhagyma
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 2 evőkanál édes paprikakrém
  • 1 kk. bors
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl száraz egri fehérbor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Felcsíkozzuk a húst, majd megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket.
Lehetőleg egyforma méretű darabokra.
Egy serpenyőben a felhevített olajban hirtelen átsütjük a húst. Ráöntjük a paprikakrémeket és jól átforgatjuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket és fűszerezzük sóval, borssal. Többszöri kevergetés mellett, fedő alatt főzzük.

Figyeljünk rá, hogy mindig legyen alatta lé.

Ha a hús és a zöldségek nem engednének ki elegendő nedvességet, pici vizet önthetünk alá.
Közben simára keverjük a lisztet, a fehérborral és a húsunkra öntjük.
Közepes lángon, még 20 percig főzzük.
A végén ízlés szerint megborsozzuk.

Fehérboros, zöldséges sertésragu 4.57/5 (7 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére