Fehérboros, zöldséges sertésragu
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Felcsíkozzuk a húst, majd megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket.
Lehetőleg egyforma méretű darabokra.
Egy serpenyőben a felhevített olajban hirtelen átsütjük a húst. Ráöntjük a paprikakrémeket és jól átforgatjuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket és fűszerezzük sóval, borssal. Többszöri kevergetés mellett, fedő alatt főzzük.
Figyeljünk rá, hogy mindig legyen alatta lé.
Ha a hús és a zöldségek nem engednének ki elegendő nedvességet, pici vizet önthetünk alá.
Közben simára keverjük a lisztet, a fehérborral és a húsunkra öntjük.
Közepes lángon, még 20 percig főzzük.
A végén ízlés szerint megborsozzuk.