Fejtett bableves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A húst megmossuk, majd felkockázzuk.
A hagymát apróra vágjuk, majd zsiradékon üvegesre pirítjuk, félrehúzzuk,és hozzáadjuk a pirospaprikát és a borsot.
Rádobjuk a húst, fűszerezzük sóval-borssal, ételízesítővel.
Pár percig így pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük (1-1,5dl )és lefedve 20 perc alatt félkészre főzzük.
A pörkölthöz adjuk a fejtett babot, és a felszeletelt zöldségeket, megsózzuk.
Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és addig főzzük, míg a zöldségek félig megpuhulnak.
Hozzáadjuk a kockákra vágott főtt-füstölt húst, és felöntjük bőven vízzel.
Mikor a zöldségek teljesen megpuhultak, kevés zsiradékon fokhagymás pirospaprikás rántást készítünk, és berántjuk vele a levest.
Ízlés szerint adhatunk a leveshez apróra vágott petrezselymet is.
Tipp/megjegyzés:
Aki szereti tejfölösen is fogyaszthatja.