Fekete erdei meggyes palacsinta
Hozzávalók:A palacsintához:
A töltelékhez:
A vörösboros meggymártáshoz:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet és a kakaót keverőtálba tesszük, és simára elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Forró serpenyőben, pici olajon kisütjük a palacsintákat.
A hulala tejszínt kemény habbá verjük, és össze keverjük a lecsepegtetett magozott meggyel. Minden palacsintát megtöltünk a tejszínes meggyes töltelékkel.
A mártáshoz a meggyet,hideg vízben, csipet sóval, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, és citromhéjjal feltesszük főni. A víz éppen csak ellepje a gyümölcsöt. Amikor felforrt, néhány percig főzzük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, felhígítjuk forró meggylével, és behabarjuk vele a mártást. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vörösbort, szükség szerint még cukorral ízesítjük.
A palacsintát a meggyszósszal leöntve tálaljuk.