Fekete kagyló tésztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kagylókat megtisztítom, majd sós vízbe áztatom, végül újra átmosom.
A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágom, a póré és újhagymát felkarikázom, a zöldjét hosszabb darabokra vágom.
A petrezselyem egy részét nagyobb darabokra szakítom, a többit aprítom, a szárát hosszabb darabokra vágom.
A citromból vágok egy szeletet.
A tésztát sós vízben, néhány csepp olajjal felteszem főni.
Egy serpenyőben olíva olajon megdinsztelem a hagymákat, fűszerezem, hozzáadom a paprikát, a petrezselyem zöldjét, a kagylókat, és együtt dinsztelem.
Majd öntök rá tejszínt, egy kevés vizet, és belemorzsolom a leves kockát. Öntök rá fehérbort, facsarok rá citrom levet.
A tésztát leszűröm, és a kagylóhoz keverem, tálalom.