Felvidéki vegyes leves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Burgonyát, sárgarépát, zöldség gyökeret, gombát, fokhagymát, vöröshagymát, meg pucoljuk.
Majd a burgonyát apró kockára daraboljuk, a gombát, a vöröshagymát és a fokhagymát is, sárgarépát és zöldség gyökeret vékony karikára vágjuk.
Majd 3 literes lábosban, étolajat teszünk, bele a burgonyát hagymákat, zöldségeket, gombát, cukorborsót, minden hozzávalóval együtt.
Kivétel a víz, pirospaprika, tejföl és liszt.
A többit kissé meg dinszteljük majd 1 evőkanál liszttel megszórjuk, és tovább pirítjuk, hozzá adjuk az őrölt pirospaprikát, majd vízzel felengedjük, és takarék lángon 35 perc alatt puhára főzzük. Majd apróra vágott zöldség zöldjét, is hozzá adjuk.
Végül a két evőkanál tejfölt és a maradék lisztet, simára keverjük, és a leveshez adjuk.
Jól össze forraljuk, és még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp / megjegyzés:
Takarékon főzzük, és amikor megpuhult, fél deci hideg vizet öntsünk hozzá, úgy keverjük bele a habarást.