Főoldal / Levesek / Felvidéki vegyes leves

Felvidéki vegyes leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Felvidéki vegyes leves

Felvidéki vegyes leves

Hozzávalók:

  • 0,5 kg burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 zöldség gyökér
  • 20 dkg cukorborsó
  • 1 nagy babérlevél
  • 5 szem egész bors
  • 15 dkg sampion gomba, vagy bármilyen (de elhagyható)
  • kismarék apróravágott zöldség zöldje
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2-karika sárga paprika
  • só ízlés szerint
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 csípet gyömbér
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1/2mokkáskanál piros őrölt paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 liter hideg víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Burgonyát, sárgarépát, zöldség gyökeret, gombát, fokhagymát, vöröshagymát, meg pucoljuk.

Majd a burgonyát apró kockára daraboljuk, a gombát, a vöröshagymát és a fokhagymát is, sárgarépát és zöldség gyökeret vékony karikára vágjuk.

Majd 3 literes lábosban, étolajat teszünk, bele a burgonyát hagymákat, zöldségeket, gombát, cukorborsót, minden hozzávalóval együtt.

Kivétel a víz, pirospaprika, tejföl és liszt.

A többit kissé meg dinszteljük majd 1 evőkanál liszttel megszórjuk, és tovább pirítjuk, hozzá adjuk az őrölt pirospaprikát, majd vízzel felengedjük, és takarék lángon 35 perc alatt puhára főzzük. Majd apróra vágott zöldség zöldjét, is hozzá adjuk.

Végül a két evőkanál tejfölt és a maradék lisztet, simára keverjük, és a leveshez adjuk.

Jól össze forraljuk, és még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp / megjegyzés:
Takarékon főzzük, és amikor megpuhult, fél deci hideg vizet öntsünk hozzá, úgy keverjük bele a habarást.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére