Főoldal / Sertés ételek / Feta sajttal töltött sertéskaraj

Feta sajttal töltött sertéskaraj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Feta sajttal töltött sertéskaraj

Feta sajttal töltött sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 4 szelet vastagabb sertéskaraj
  • 10 dkg feta sajt
  • 25 dkg gomba
  • 1 cs. mirelit zöldség tetszés szerint
  • 1 cs. egész zöldbab
  • 1 cs. bacon 
  • só, bors
  • grill zöldségfűszer
  • 0,5 dl olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, a közepébe 4 cm-es bevágást teszünk, sózzuk borsozzuk. A feta sajtot kockákra vágjuk, és minden bevágásba teszünk egy kockát.

A húst kevés olajon hirtelen elősütjük, majd tepsibe sorakoztatjuk.

A gombát felszeleteljük, kevés olajon megpároljuk és ráhalmozzuk a hús tetejére. Rászórjuk a maradék felkockázott feta sajtot.

Közben a zöldbabot blansírozzuk és lehűtjük. Betekerjük több adagba szétszedjük és betekerjük bacon szalonnával. A tepsibe tesszük a húsok mellé.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percet sütjük. Eközben megpároljuk a zöldségeket, és ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadhatjuk a maradék gombát is.

A hűst a baconbe tekert babbal és a párolt zöldségekkel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére