Fokhagymaleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A fokhagymafejeket félbevágni, majd a vágott felével lefelé, egy edénybe tenni és felönteni annyi olívaolajjal hogy ellepje. Ezután betenni az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 30 perc alatt szép pirosra sütni.
Amikor már szépen megsült, kivenni a félbevágott fokhagymafejeket az olajból és késsel kipiszkálni a gerezdeket a hajából.
Ezután egy edénybe tenni és villával kicsit összenyomkodni a megsült fokhagymagerezdeket.
Pici olajat önteni rá, majd felhevíteni. Ekkor megszórni a liszttel, és kevergetve világos zsemle színűre pirítani.
Végül felönteni a vízzel, majd ízlés szerint sóval, húsleveskockával, őrölt borssal és kakukkfűvel ízesíteni.
10-15 percig főzni, majd botmixerrel kicsit összeturmixolni.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá pirított zsemlekockát, vagy gombás-sajtos kiflit.