Főoldal / Szárnyas Ételek / Fokhagymás csirkecomb rántva hercegnő burgonyával

Fokhagymás csirkecomb rántva hercegnő burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás csirkecomb rántva hercegnő burgonyával

Fokhagymás csirkecomb rántva hercegnő burgonyával

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 liter tej

A panírozáshoz:

  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás

A sütéshez:

  • étolaj

A hercegnő burgonyához:

  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj vagy Rama margarin
  • ételízesítő
  • őrölt szerecsendió
  • őrölt fehér bors
  • 2 db tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.

A csirkecombokat a forgóknál ketté vágjuk. Aki nem szereti a bőrét, lehúzhatja.

A combokat 2-3 helyen bevágjuk /jobban átjárja a pác és könnyebben átsül/ sózzuk.

A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és belekeverjük a tejbe. A combokat egy tálba tesszük, ráöntjük a fokhagymás tejet és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Még jobb ha előző nap bepácoljuk.

A burgonyát megfőzzük és még melegen áttörjük.

Belekeverjük a vajat a két egész tojást, ízesítjük a szerecsendióval borssal, ételízesítővel.

Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

A combokat lecsöpögtetjük. A szokásos módon bepanírozzuk /liszt, tojás, zsemlemorzsa/ és bő olajban lassú tűzön megsütjük.

A combokat a burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére