Főoldal / Paleo / Fokhagymás sült csirke fűszeres-hagymás céklával

Fokhagymás sült csirke fűszeres-hagymás céklával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás sült csirke fűszeres-hagymás céklával

Fokhagymás sült csirke fűszeres-hagymás céklával

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke,
  • 8 db fokhagymagerezd
  • 1 ek. libazsír
  • 1 kisebb bio-citrom
  • 5 kakukkfűág
  • só, frissen őrölt bors

A céklás körethez:

  • 800 g cékla
  • 2 közepes vörös hagyma
  • 1 közepes lila hagyma
  • 3 db zúzott fokhagymagerezd
  • 3 ek. olívaolaj
  • 5-6 kakukkfűág
  • só, frissen őrölt bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkét dörzsöljük be zsírral, sózzuk és borsozzuk meg alaposan. Helyezzük egy tepsibe. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket, mossuk meg a citromot és a kakukkfűágakkal együtt helyezzük a csirke hasüregébe. Takarjuk le a tepsit alufóliával.

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel süssük 1 órán keresztül, majd távolítsuk el a fóliát, és süssük 200 fokon ropogósra.

A citromot és a kakukkfüvet távolítsuk el a csirkéből. A sült fokhagymagerezdeket tálalhatjuk a csirke mellé.

A fűszeres hagymás céklához a céklákat meghámozzuk és csíkokra vágjuk. A kétféle hagymát megpucoljuk és vékonyra felszeleteljük. Fokhagymagerezdeket megpucoljuk és összezúzzuk. Egy tepsiben elosztunk egy kevés olívaolajat és beletesszük a céklákat, sózzuk, borsozzuk majd meglocsoljuk olívaolajjal. Szórjuk meg a hagymákkal, zúzott fokhagymával és az egészet keverjük jól össze.

A tetejét szórjuk meg kakukkfűvel és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel süssük kb. 30 percig.

Tipp / megjegyzés:
Megéri sárgalábú, kapirgálós csirkét használni ehhez a recepthez.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére