Fokhagymás sült csirke fűszeres-hagymás céklával
Hozzávalók:
A céklás körethez:
|
|
Elkészítés:
A csirkét dörzsöljük be zsírral, sózzuk és borsozzuk meg alaposan. Helyezzük egy tepsibe. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket, mossuk meg a citromot és a kakukkfűágakkal együtt helyezzük a csirke hasüregébe. Takarjuk le a tepsit alufóliával.
180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel süssük 1 órán keresztül, majd távolítsuk el a fóliát, és süssük 200 fokon ropogósra.
A citromot és a kakukkfüvet távolítsuk el a csirkéből. A sült fokhagymagerezdeket tálalhatjuk a csirke mellé.
A fűszeres hagymás céklához a céklákat meghámozzuk és csíkokra vágjuk. A kétféle hagymát megpucoljuk és vékonyra felszeleteljük. Fokhagymagerezdeket megpucoljuk és összezúzzuk. Egy tepsiben elosztunk egy kevés olívaolajat és beletesszük a céklákat, sózzuk, borsozzuk majd meglocsoljuk olívaolajjal. Szórjuk meg a hagymákkal, zúzott fokhagymával és az egészet keverjük jól össze.
A tetejét szórjuk meg kakukkfűvel és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel süssük kb. 30 percig.
Tipp / megjegyzés:
Megéri sárgalábú, kapirgálós csirkét használni ehhez a recepthez.