Főoldal / Sertés ételek / Fokhagymás töltött hús

Fokhagymás töltött hús

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás töltött hús

Fokhagymás töltött hús

Hozzávalók:

  • 1 egész dagadó
  • 3 zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • majoránna
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • fokhagymapor
  • olaj
  • leves kocka
  • 1/2 dl víz
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, és egy tálba tesszük.

A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.A hagymát a többi hozzávalóval együtt a zsemléhez adjuk. Jól összekeverjük, és megtöltjük vele a húst.

Egy tepsibe öntünk kevés olajat, a vizet, és hozzáadjuk az elmorzsolt leveskockát.

Ebbe tesszük a töltött húst, aminek a tetejét megszórjuk fokhagymaporral. Fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük.

Mikor a hús átsült,levesszük róla a fóliát, hogy szép színt kapjon.

Tetszés szerinti körettel és friss salátával kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A fokhagymapor helyett vághatunk rá friss fokhagyma szeleteket is.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére