Főoldal / Levesek / Frankfurti krémleves

Frankfurti krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Frankfurti krémleves

Frankfurti krémleves

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 2 pár frankfurti virsli
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál vaj, vagy Rama
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 liter húslé (lehet leveskockából is)
  • só, őrölt fehér bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A zöldségféléket megmossuk, majd meghámozzuk. A kelkáposztát felaprítjuk, a hagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát, fehérrépát, valamint a zellergumót felkockázzuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a virslit felkarikázzuk.

2 evőkanálnyi vajon egy fazékban megpirítjuk a hagymát, majd beletesszük a kelkáposztát és a felaprított zöldségeket, megszórjuk kevés őrölt fehér borssal, összepirítjuk, ráöntjük a fehérbort.

Rövid ideig pároljuk, meghintjük liszttel, alaposan elkeverjük. Felöntjük a húslével, sózzuk, borsozzuk, takaréklángon addig főzzük, míg a zöldségfélék teljesen megpuhulnak.
Lehúzzuk a tűzről, a felét kimerjük egy külön edénybe, a maradékot, merülő turmixszal összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre, lassan hozzáadjuk a tejszínt (lassan nehogy összeugorjon), majd a kimert (nem turmixolt) levest is visszatesszük. Az egészet átmelegítjük, de már nem forraljuk.

Amíg a leves készül, egy serpenyőben a maradék vajon hirtelen, többször átforgatva lepirítjuk a virslikarikákat.

Frissen, melegen tálaljuk, a sült virslikarikákat adjuk hozzá levesbetétként.

Értékeld a receptet

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére