Frankfurti krémleves
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A zöldségféléket megmossuk, majd meghámozzuk. A kelkáposztát felaprítjuk, a hagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát, fehérrépát, valamint a zellergumót felkockázzuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a virslit felkarikázzuk.
2 evőkanálnyi vajon egy fazékban megpirítjuk a hagymát, majd beletesszük a kelkáposztát és a felaprított zöldségeket, megszórjuk kevés őrölt fehér borssal, összepirítjuk, ráöntjük a fehérbort.
Rövid ideig pároljuk, meghintjük liszttel, alaposan elkeverjük. Felöntjük a húslével, sózzuk, borsozzuk, takaréklángon addig főzzük, míg a zöldségfélék teljesen megpuhulnak.
Lehúzzuk a tűzről, a felét kimerjük egy külön edénybe, a maradékot, merülő turmixszal összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre, lassan hozzáadjuk a tejszínt (lassan nehogy összeugorjon), majd a kimert (nem turmixolt) levest is visszatesszük. Az egészet átmelegítjük, de már nem forraljuk.
Amíg a leves készül, egy serpenyőben a maradék vajon hirtelen, többször átforgatva lepirítjuk a virslikarikákat.
Frissen, melegen tálaljuk, a sült virslikarikákat adjuk hozzá levesbetétként.