Frittatensuppe – húsleves palacsintatésztával
Hozzávalók:A húsleveshez:
A palacsintatésztához:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
A leveshez való csontot és húst megmossuk, ha kell kisebb darabokra várjuk, hogy beleférjen az edénybe, majd felöntjük 2 liter vízzel.
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, felvágjuk és a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön az egészet puhára főzzük. A tetején képződő habot nem szedjük le, hanem hagyjuk elforrni magától, de vigyázzunk, hogy közben ki ne fusson. Ha elkészült leszedjük a zsírját, és leszűrjük. Nekünk most csak a húsleves lére lesz szükségünk.
Készítsük el a palacsintatészta betétet levesbe.
Keverjük össze a lisztet, a tojást, a tejet és a sót. Hagyjuk állni 10 percet. Egy forró serpenyőt vékonyan olajozzuk ki és süssünk 3-4 palacsintát. A palacsintát tekerjük fel és vágjunk vékony csíkokká, majd tegyük a tányérokba és öntsük fel forró húsleves lével.
Jó étvágyat kívánok!