Főoldal / Levesek / Frittatensuppe – húsleves palacsintatésztával

Frittatensuppe – húsleves palacsintatésztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Frittatensuppe – húsleves palacsintatésztával

Frittatensuppe - húsleves palacsintatésztával

Hozzávalók:

A húsleveshez:

  • 1 kg marha vagy sertés húsos csont
  • 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, hagyma, burgonya)
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

A palacsintatésztához:

  • 6 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 125 ml tej
  • csipetnyi só

A sütéshez:

  • 1 ek. olaj
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A leveshez való csontot és húst megmossuk, ha kell kisebb darabokra várjuk, hogy beleférjen az edénybe, majd felöntjük 2 liter vízzel.
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, felvágjuk és a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön az egészet puhára főzzük. A tetején képződő habot nem szedjük le, hanem hagyjuk elforrni magától, de vigyázzunk, hogy közben ki ne fusson. Ha elkészült leszedjük a zsírját, és leszűrjük. Nekünk most csak a húsleves lére lesz szükségünk.

Készítsük el a palacsintatészta betétet  levesbe.

Keverjük össze a lisztet, a tojást, a tejet és a sót. Hagyjuk állni 10 percet. Egy forró serpenyőt vékonyan olajozzuk ki és süssünk 3-4 palacsintát. A palacsintát tekerjük fel és vágjunk vékony csíkokká, majd tegyük a tányérokba és öntsük fel forró húsleves lével.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére