Fügés pároltkáposzta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A káposztát vékonyra leszeleteljük, majd enyhén besózzuk és kicsit állni hagyjuk.
A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és vékonyan felcsíkozzuk.
Egy edénybe beletesszük a mézet, habosodásig melegítjük, majd beleöntünk egy kevés olívaolajat. Ezután hozzáadjuk a felcsíkozott vöröshagymát, és elkezdjük párolni.
Amikor már kicsit összeesett, hozzáadjuk a jól kinyomkodott káposztát. Jól összeforgatjuk, majd felöntjük a borral, beletesszük a babérlevelet, és lefedve elkezdjük párolni.
Közben ízlés szerinti méretűre feldaraboljuk a fügét, majd a félig megpárolódott káposztához keverjük.
Lefedve, néha óvatosan átkeverve, szép lassan puhára pároljuk.
Közben ha szükséges, még egy kicsi bort öntünk alá, és ízlés szerint mézzel, vagy egy pici cukorral utána ízesítjük.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor sültek mellé köretként kínáljuk.