Főoldal / Hal ételek / Füstölt makréla szendvicskrém

Füstölt makréla szendvicskrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Füstölt makréla szendvicskrém

Füstölt makréla szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt, pácolt makréla
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • őrölt színes bors
  • 1/2 citrom leve
  • petrezselyemzöld (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A makrélát tépkedjük kisebb darabokra, és az esetleges szálkákat távolítsuk el.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a puha vajat, majd ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá frissen színes borsot, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet. Facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük simára. (a citromlevet apránként csepegtessük hozzá, és közben kóstoljuk meg többször)

Adjuk a krémhez az apró darabokra tépkedett makrélát, majd óvatosan keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára hogy az ízek jól összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a füstölt makrélakrémet a frissen kisült ropogós kiflivel, és ízlés szerint cikkekre vágott citrommal kínáljuk.

Mentés

Mentés

Füstölt makréla szendvicskrém 3.67/5 (3 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére