Füstölt makréla szendvicskrém
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A makrélát tépkedjük kisebb darabokra, és az esetleges szálkákat távolítsuk el.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a puha vajat, majd ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá frissen színes borsot, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet. Facsarjuk rá a citromlevet, majd keverjük simára. (a citromlevet apránként csepegtessük hozzá, és közben kóstoljuk meg többször)
Adjuk a krémhez az apró darabokra tépkedett makrélát, majd óvatosan keverjük össze. Ezután tegyük be a hűtőbe pár órára hogy az ízek jól összeérjenek.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a füstölt makrélakrémet a frissen kisült ropogós kiflivel, és ízlés szerint cikkekre vágott citrommal kínáljuk.