Füstölt tarjás húsos káposzta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sertéshúsból pörköltet készítünk. A húst kockára vágjuk, 2 fej vöröshagymát felaprítunk, olajon megpirítjuk, pirospaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a húst és felengedjük vízzel. Sóval, őrölt borssal, delikáttal ízesítjük. Erős Pistát, zöldpaprikát, paradicsomot (ennek hiányában fél üveg lecsót) adunk hozzá és puhára főzzük.
A savanyú káposztát egy léből kimossuk, majd kinyomkodjuk.
Egy lábas aljába leteszünk egy sor káposztát, majd rászeletelünk egy fej vöröshagymát, és néhány gerezd fokhagymát.
Ráhalmozunk egy sor kockára vágott füstölt tarját, és pörköltet. Ezt követően újabb sor káposzta következik, majd egy réteg átmosott gersli. Aztán újabb tarja, pörkölt, káposzta és gersli.
A sort káposztával zárjuk, a megmaradt vöröshagymát és fokhagymát rászeleteljük, majd az egészet felöntjük vízzel és kb. 1,5 -2 órán keresztül főzzük.
Tipp / megjegyzés:
Amikor elkészült puha fehér kenyérrel, és tejföllel tálaljuk.