Fűszeres füge lekvár
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A fügéket alaposan megmossuk. A szárait levágjuk, majd a zöld héjjal együtt felkockázzuk.
Az előkészített fügét egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a hámozott és kockázott almát és a többi alapanyagot is, a zselésítő kivételével.
Bekapcsoljuk a tűzhelyet, és közepes lángon addig főzzük, míg szétesik a gyümölcs ( kb.20-30 perc). Ekkor félrehúzzuk a tűzhelyről és egy botmixerrel átpürésítjük.
Visszatesszük a tűzre, úgy 10 percet még főzzük, majd belekeverjük a zselésítőt is és nagyobb lángon további 2-3 percig főzzük.
Még forrón belekeverjük a citromsavat és egy merőkanál segítségével üvegekbe töltjük (kb. 2 db normál üveggel lesz belőle). Miután lezártuk, 5-10 percre fejtetőre állítjuk és ezután mehet is a kamra polcra.
Tipp / megjegyzés:
Én egy nagyon kevés barna nádcukor, és nyírfacukor keverékével főztem meg, hogy ne legyen nagyon édes.