Fűszeres húsgombóc paradicsomszószban
Hozzávalók:
A szószhoz:
A tetejére:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát a tojásokat a fűszereket és a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozzuk. Kb. 2,5- 3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle és a hűtőbe tesszük míg elkészítjük a paradicsomszószt.
Egy mélyebb lábosban az olajon pár pillanat alatt megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát majd felöntjük a passataval. Ízesítjük cukorral és 2-3 db bazsalikom levéllel. 10 percig főzzük, félrehúzzuk, kóstoljuk meg és ha szükséges ízesítsünk utána.
Egy levehető nyelű, sütőbe rakható edényben 2 evőkanál olajon pirítsuk meg a hűtőből kivett golyókat, hogy egy kis pörzsanyagot kapjanak. Öntsük nyakon a paradicsomszósszal, szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal és sok-sok reszelt sajttal. Tegyük be a sütőbe és 180 fokon 20 perc alatt süssük készre.
A tálaláshoz vágjunk fel szeletekre egy szép nagy bagettet és egy serpenyőben kevés vajon pirítsuk ropogósa.
A sajtos-paradicsomos gombócokat a ropogós pirítóssal kínáljuk.