Főoldal / Sertés ételek / Fűszeres húspogácsa

Fűszeres húspogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fűszeres húspogácsa

Fűszeres húspogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 1 tk köménymag
  • 1 tk koriander
  • őrölt bors
  • friss korianderlevél 
  • petrezselyemzöld
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 0,5 dl olívaolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Először a koriandert, és a köménymagot, állandó keverés mellett pirítsuk meg 1-2 perc alatt. Ezután egy mozsárba törjük össze. (vigyázzunk nehogy megégjen!!!)

A darált húshoz adjuk hozzá a porrá tört fűszereket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott friss korianderlevelet, a petrezselyemzöldet, és a zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze.
Végül formázzunk belőle ízlés szerinti méretű pogácsákat.

Egy teflon serpenyőbe melegítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és kb. 20 perc alatt, alacsony hőfokon, többször átfordítva, süssük szép pirosra.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a húspogácsákat a snidlinges krumplipürével kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére