Fűszeres húspogácsa
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Először a koriandert, és a köménymagot, állandó keverés mellett pirítsuk meg 1-2 perc alatt. Ezután egy mozsárba törjük össze. (vigyázzunk nehogy megégjen!!!)
A darált húshoz adjuk hozzá a porrá tört fűszereket, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az apróra összevágott friss korianderlevelet, a petrezselyemzöldet, és a zsemlemorzsát, majd gyúrjuk alaposan össze.
Végül formázzunk belőle ízlés szerinti méretű pogácsákat.
Egy teflon serpenyőbe melegítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és kb. 20 perc alatt, alacsony hőfokon, többször átfordítva, süssük szép pirosra.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor a húspogácsákat a snidlinges krumplipürével kínáljuk.