Fűszeres sütőtök leves bacon morzsával, pirított tökmaggal – paleo
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A sütőtököt kisebb darabokra felvágjuk és forró sütőben puhára sütjük. Ez kb. 1-1,5 óra.
Egy fazékban megolvasztjuk a zsírt, és kevergetve megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a chilit, a fűszereket, és 1-2 perc alatt átpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a rózsáira szedett karfiolt és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk meg, és fedő alatt főzzük puhára.
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a puha tökhúst, és lefedve 10 perc alatt összeforraljuk. Adjuk hozzá az édesítőt, a balzsamecetet és botmixerrel pürésítsük le. Öntsük hozzá a kókusztejet, majd szükség szerint sózzuk meg, fűszerezzük és forraljuk össze.
A tökmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg, a bacont vágjuk apróra és süssük ropogósra. A levest ezekkel tálaljuk.
Nagyon finom, hideg téli napokon igazán jól esik.
Tipp / megjegyzés:
Ez egy nagyon fűszeres, csípős leves, de a fűszereket saját ízléshez lehet igazítani. Készíthetjük kókuszzsírral és olajjal is.
Az elkészítési idő a tök sütését nem tartalmazza.