Fűszeres túrós ravioli tejszínes paradicsommártásban
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Paradicsom mártáshoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból nem túl kemény tésztát gyúrunk, és addig hagytam pihenni, míg elkészítjük a tölteléket.
A darált húst pici olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.Hozzáadjuk a fűszereket, és a zúzott fokhagymát. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a túrót vagy cottage cheeset is.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A ravioli formázó aljával kiszúrjuk, majd megtöltjük őket.
Enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzzük őket, pár perc alatt készen vannak. Ezután egy kivajazott tepsire szedjük, és elkészítjük a paradicsom mártást.
A hagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk. A hámozott paradicsom konzervet a turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a megfuttatott hagymát, a két gerezd fokhagymát, sót, borsot, pici cukrot és az egészet összeturmixoljuk. Beleöntjük az edénybe, amiben a hagymát pirítottuk, majd a tejszínt is hozzáadva felforraljuk.
A kész mártást a raviolira öntjük, megszórjuk reszelt sajttal és 20 percre forró sütőbe toljuk. (Nem muszáj megsütni, én sem szoktam mindig, csak úgy magában a mártással, sajttal is isteni étel.)
Tipp / megjegyzés:
Ha van időnk érdemes több raviolit készíteni és lefagyasztani. Lisztezett tálcára szoktam pakolni egyenként, majd amikor már megfagyott akkor egy zacskóba rakom őket.
A ravioli egy nagyon finom étel, főleg ha mi magunk készítjük el házi gyúrt tésztából. Van ravioli formázóm, de anélkül is meg lehet oldani, csak ki kell szúrni a tésztából a korongokat és a töltés után villával jól lenyomkodni a tészta szélét. Nagymamám és anyukám még nagyrészt maga gyúrta a tésztát otthon, én már csak ritkán teszem, pedig sokkal finomabb, mint a bolti.