Főoldal / Hal ételek / Garnélás lazac burger párolt zöldspárgával – paleo

Garnélás lazac burger párolt zöldspárgával – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Garnélás lazac burger párolt zöldspárgával – paleo

Garnélás lazac burger párolt zöldspárgával - paleo

Hozzávalók:

  • 0,5 kg lazacfilé
  • 15 dkg garnéla
  • 1 db chili
  • 2 db. újhagyma (lehet salotta hagyma is)
  • kb. 1+1/2 tk. Himalája só
  • citrombors
  • 1 darabka friss gyömbér reszelve (opcionális)
  • 1 kis csokor koriander (ha nincs, petrezselyem)
  • 2 tojás
  • 2 ek. útifűmaghéj
  • 1 lime reszelt héja
  • 1/2- 1lime leve (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A garnélát és a lazacot aprítógépben összedaraboljuk. Majd az összes többi hozzávalót is beletesszük, összedolgozzuk és negyed órát állni hagyjuk.

Nedves kézzel kisebb lapos pogácsákat formázunk a masszából és felhevített serpenyőben kevés kókuszolajon mindkét oldalukat megsütjük. Nem túl erős lángon, hogy a közepe is rendesen átsüljön. Lehet sütőben is sütni, de akkor kicsit szárazabb lesz.

(Hozzá én most párolt zöld spárgát, főtt tojást és paleo majonézt adtam, de adhatunk még chili szószt is, sőt meg lehet locsolni kevés lime lével is tálaláskor. Nagyon finom!)

Tipp / megjegyzés:

Ha nincs garnéla, nyugodtan ki lehet hagyni, attól még finom lesz a burger. Nem csak paleosoknak ajánlom, aki szereti a halat próbálja ki, az útifűmaghéj helyett étkezési keményítőt is lehet használni a nem paleosoknak.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére