Elmentem! Garnélás spagetti
Hozzávalók:
- 20 dkg konyhakész rák
- 1 db salottahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db koktélparadicsom
- 1 dl fehér száraz bor
- 2 ek. olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 2 ek. mascarpone
- 6 db bazsalikom levél
- só
- bors
- 1 csipet chili
- 150 dkg szénhidrát csökkentet spagetti
- 1 ek. citromlé
|
Elkészítési idő: |
20 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tésztát elkezdjük főzni, bő, sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és beledobjuk a megtisztított felaprított salottahagymát egy percig pirítjuk,majd következik a felszeletelt fokhagyma.További egy percet pirítjuk, majd a koktélparadicsom és további egy perces pirítás,végezetül a rákokat bobjuk a serpenyőbe egy percre. Ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, chilivel, és csíkokra felvágott bazsalikom levéllel.
Ha felforrt hozzáadjuk a tejszínnel elkevert mascarpone krémet és pár perc alatt készre főzzük.
A kifőtt tésztára borítjuk, összekeverjük, meglocsoljuk citromlével, és kevés olívaolajjal. Azonnal tálaljuk.
Szekeres Lajosné Klári (6 Recept)Szeretek sütni főzni befőzni szenvedélyem a gasztronómia. Szeretem magam meg méretni versenyeken.3 alkalommal kaptam meghívást a MTA Család-Barát magazin élőadásába ,hogy süssek,főzzek mint a receptverseny győztese. Több gasztronómiai újságban és szakácskönyvben jelennek meg receptjeim .