Főoldal / Tészta ételek / Garnélás spagetti

Garnélás spagetti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Garnélás spagetti

Garnélás spagetti

Hozzávalók:

  • 20 dkg konyhakész rák
  • 1 db salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db koktélparadicsom
  • 1 dl fehér száraz bor
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 ek. mascarpone
  • 6 db bazsalikom levél
  • bors
  • 1 csipet chili
  • 150 dkg szénhidrát csökkentet spagetti
  • 1 ek. citromlé
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát elkezdjük főzni, bő, sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és beledobjuk a megtisztított felaprított salottahagymát egy percig pirítjuk,majd következik a felszeletelt fokhagyma.További egy percet pirítjuk, majd a koktélparadicsom és további egy perces pirítás,végezetül a rákokat bobjuk a serpenyőbe egy percre. Ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, chilivel, és csíkokra felvágott bazsalikom levéllel.

Ha felforrt hozzáadjuk a tejszínnel elkevert mascarpone krémet és pár perc alatt készre főzzük.

A kifőtt tésztára borítjuk, összekeverjük, meglocsoljuk citromlével, és kevés olívaolajjal. Azonnal tálaljuk.

Értékeld a receptet

Szekeres Lajosné Klári (6 Recept)

Szeretek sütni főzni befőzni szenvedélyem a gasztronómia. Szeretem magam meg méretni versenyeken.3 alkalommal kaptam meghívást a MTA Család-Barát magazin élőadásába ,hogy süssek,főzzek mint a receptverseny győztese. Több gasztronómiai újságban és szakácskönyvben jelennek meg receptjeim .


Szólj hozzá!

A lap tetejére