Gesztenye püré sütemény
Hozzávalók:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral majd hozzákeverjük a vizet is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojásos masszához adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tészta masszába forgatjuk.
A tészta 2/3 részéhez hozzáadjuk a kakaót és külön, 2 részletben megsütjük a tésztát. Illetve külön a sárga tésztát is. Így 2 kakaós és 1 sima lapot kapunk.
A gesztenye masszát kiengedjük, elkeverjük a puha margarinnal, a porcukorral és a rumaromával.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Az első kakaós lapot megkenjük a gesztenyés massza felével majd befedjük a fehér piskótával. Újra a gesztenyés krém következik majd befedjük a kakaós lappal.
A tetejét megkenjük a tejszínhab felével majd a maradékot habzsákba töltve rózsákat nyomunk a tetejére.
Gesztenyemasszával díszítve kínáljuk.