Főoldal / Desszertek / Gesztenyealagút sütés nélkül

Gesztenyealagút sütés nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gesztenyealagút sütés nélkül

Gesztenyealagút sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 3 kk rum
  • 4 dl tejszín (hulala)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél tábla étcsokoládé
  • fél cs babapiskóta
  • 3 dl tej
  • dekorvirágok a tetejére
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Kikeverjük rummal a gesztenyemasszát.
A sütőpapírra egy téglalapot kenünk a masszából, ami akkora legyen, hogy illeszkedjen az őzgerincformába.
Belehelyezzük a formába úgy, hogy a papír kívülre, a forma felé essen, eligazítjuk.

Habot verünk a tejszínből a vaníliás cukorral, lereszeljük a csokoládét, és a habhoz adjuk.
A habot rásimítjuk a gesztenyére úgy, hogy piskóta magasságú hely maradjon.

Végül a tetejét kirakjuk rumos tejben áztatott babapiskótával.
Hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

Tálalás előtt kiborítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és cukorvirággal díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Lehet több gesztenyével és több tejszín habbal is készíteni, biztos siker.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére