Főoldal / Desszertek / Gesztenyés habos szelet

Gesztenyés habos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Gesztenyés habos szelet

Gesztenyés habos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 60 g holland kakaópor
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 80 ml tej

A krémhez:

  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
  • 40 dkg gesztenyepüré
  • 15 dkg porcukor
  • rumaroma
  • 4 dl habtejszín
  • 2 cs. habfix

A tetejére:

  • 16 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a szódabikarbónát, alaposan összekeverjük. Beletesszük a vajat és elmorzsoljuk benne.
Beleszitáljuk a kakaóport és egy ezt is elkeverjük elkeverjük benne. Jöhetnek bele a tojások. Nagyjából összegyúrjuk. Beleöntjük a tejet és most már teljesen összegyúrjuk.
Kettő egyforma méretű gombócot készítünk a tésztából. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
Az első gombócot kinyújtjuk, majd egy kb. 30X40 cm-es lisztezett tepsi hátára fektetjük. A lelógó széleket levágjuk. A tetejéről a lisztet lesöpörjük, nehogy ráégjen sütés közben. Egy villával megszurkáljuk és az előmelegített 180 C-os sütőben kb 10 percig sütjük.
Ha megsült, miután kivesszük a sütőből egy nagyobb késsel óvatosan alávágunk és lecsúsztatjuk, vagy lefordítjuk a tepsiről. A másik gombócot is kinyújtjuk és kisütjük. Ha kisültek, a lapokat félretesszük.

A puha vajat a porcukorral kihabosítjuk, beledolgozzuk a gesztenyepürét és ízlés szerinti mennyiségű rumaromát.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a habfixet.

Az alsó kihűtött lapra kenjük a tejszínhab felét, majd óvatosan eloszlatjuk rajta a gesztenyés krémet és befedjük a hab másik felével. A második lapot a tetejére tesszük.
A csokoládé vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Lehűtve, szeletekre vágva kínáljuk.

Gesztenyés habos szelet 3.67/5 (36 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére